Напускането на БСП делегитимира работата на Народното събрание.  Това заяви

...
Напускането на БСП делегитимира работата на Народното събрание.  Това заяви
Коментари Харесай

Паргов: Мурафетите на ДПС водят до съмнения дали БСП не е вкарана в чужда игра

Напускането на Българска социалистическа партия делегитимира работата на Народното събрание. 

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов по БСТВ, оповестиха от столична конструкция на социалистите. Паргов изясни, че това, което Българска социалистическа партия направи, не е протест, а е внезапно противоречие с метода на водене на парламентарния спор и на законотворчеството.

Цветан Цветанов доста добре знае всичко това и затова наподобява толкоз обезпокоен, разяснява Калоян Паргов. Притеснени са и от Движение за права и свободи, което е в едно такова неизяснено състояние, в полуопозиция. Затова и Цветанов, и Движение за права и свободи приказват за удар върху парламентаризма. Когато в една одобрена народна власт втората по величина политическа мощ напусне Парламента, това към този момент е доста притеснително. На процедура сходно деяние делегитимира работата на това Народно заседание. Да, ръководещите ще си обезпечат кворум, само че отсъствието на опозицията е удар по самите ръководещи, по метода, по който те управляват целия развой ", счита Паргов. 

Според него, принизяването на дебата за напускането на Парламента от страна на Българска социалистическа партия до това дали взимат заплати народните представители от групата на социалистите е опит да бъде отклонено вниманието от същинския доста огромен проблем. 

" От ГЕРБ напълно явно търсят всевъзможни способи, които биха им обезпечили даже служебна победа на идните избори тази година. И това е обяснимо, тъй като европейските, а по-късно и локалните избори са залог за бъдещото национално ръководство на страната, изясни той. За осъществяването на тази цел беше промяната на изборните правила по-малко от 6 месеца преди евроизборите, което е жестоко нарушаване на европейските стандарти на Венецианската комисия. Точно това докара до решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия парламентарната група да напусне Народното събрание. И да делегитимира работата му. Това не е протест, а е напълно естествена парламентарна процедура. Тя постоянно се употребява в актуалната народна власт, когато се показва противоречие с ръководещите и се декларира, че повече по този начин не може, че би трябвало да се съблюдават обикновени правила и правила. Когато противникът търси служебна победа по всевъзможен начин, ние сме длъжни да създадем всичко допустимо, с цел да го възпрепятстваме в тези негови опити, практики и подходи ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София подсети, че въпросът с машинното гласоподаване би трябвало да бъде решен до 10-и март. " Необходимо е софтуерно време за изработването на тези машини и на софтуера за тях, разяснява Калоян Паргов. " Много значимо изискване е всички участници в политическото съревнование, каквито са изборите, да удостоверят с техни специалисти, че този програмен продукт е в действителност кадърен. Защото тъкмо в него е разковничето. Машинното гласоподаване мощно ще понижи фалшификациите на изборите и ще предотврати неприятните практики, които установяваме на не един и два избора в последните 10 години ", по думите на Паргов.

Той разяснява и държанието на Движение за права и свободи в Народното събрание. " Тях по делата ще ги познаете, сподели той. - Решението им да не последват нашия образец се написа на тяхната сметка. Ясно е, че напрежението в Движение за права и свободи след 10 години отвън властта е съществено. Имам поради от страна на техните представители по места. Но, всеки самичък за себе си взема решение. Въпросът е крепи ли се това държавно управление или в действителност приказваме за опция. В последната година имаше няколко опита за общ опозиционен фронт и за отвод за вписване в Народното събрание. В тези случаи от Движение за права и свободи постоянно се записаха и това демонстрира, че едно приказваме, а друго правят. Тези мурафети са притеснителни и водят до подозрения дали Българска социалистическа партия не е вкарвана в непозната игра, в която да служи за маша за реализация на непознати ползи. Това ние изрично не можем да допуснем. През август Българска социалистическа партия ще стане на 128 години и няма по какъв начин да си разреши да служи на непознати ползи, а по този метод да отблъсква личните си членове и симпатизанти ", сподели още Калоян Паргов.  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР